KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evde Mobilya Ölçüsü Nasıl Alınır?

29-10-2020 15:51
Evde Mobilya Ölçüsü Nasıl Alınır?

Evde mobilya ölçüsü almak için ilk önce ihtiyacınız olan materyalleri hazırlayın:

  • Boş kâğıt. (Mümkünse ölçekli kâğıt olmasında yarar var)
  • Metre
  • Lazermetre (Yüksek tavanlı yerler için gerekebilir)
  • 2 farklı renkte kalem (Silinebilir olması düzeltme yaparken işinize yarayacaktır)

 

Mobilya ölçüsü alırken sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin.


  • Yatay olarak kullandığınız kâğıdı olabildiğince geniş kullanmaya çalışın. Tasarımının yapılmasını istediğiniz mobilyanın çizimi ne kadar büyük olursa o kadar anlaşılır olacaktır.

  • İhtiyacınız olan mobilyayı taslak haline getirin. Örneğin dolap üzerinden gidersek, nasıl bir dolaba ihtiyacınız olduğunu somutlaştırın. Raf sayısı vs. gibi kısımları netleştirin.

  • Tasarım bitince ölçü almaya başlayın. Önce GENİŞLİK ölçümü yapın.

  • Alt, orta ve üst olmak üzere genişlik ölçüsü almalısınız.

  • Alt: Yerde süpürgelik bulunuyorsa buna dikkat edin. Örneğin ayaklı bir dolap tasarımı için ölçü alıyorsanız, ayak yüksekliği süpürgelik yüksekliğinden daha fazlaysa, duvardan duvara ölçü alın. Ayaksız yere sıfır bir dolap tercih edecekseniz süpürgeliği kesip çıkarmak şartıyla yine duvardan duvara ölçü alabilirsiniz. Eğer süpürgeliği çıkarmak istemiyorsanız, yerde süpürgelikten süpürgeliğe en dar ölçüyü alın. Böylece dolabınız ile duvar arasında gereken boşluk olacaktır. Ölçüyü alırken en arkada ve dolap derinliği kadar önde olacak biçimde 2 ayrı noktada almayı ve en küçük ölçüyü not etmeyi unutmayın. Bunun sebebi duvarlarda mevcut bulunan eğriliklerin -sadece ölçü alınırken fark edilebilir- mobilyanın yerleştirilmesinde sorun teşkil etmesidir. Dolayısıyla en küçük ölçüyü dikkate almalısınız.

  • Orta: Duvardan duvara ölçü alın. Ölçüyü yine aynı şekilde en arkada ve dolap derinliği kadar önde alın. Küçük olan ölçü dikkate almanız gerekendir.

  • Üst: Kartonpiyer yoksa, duvardan duvara ölçü alabilirsiniz. Eğer kartonpiyer mevcutsa ve dolabınız kartonpiyerin en alt noktasına kadar uzanacaksa duvardan duvara ölçü almalısınız. Bu sayede dolabın üstünde kartonpiyer için gerekli boşluk kalacaktır.

Kartonpiyer var fakat dolabın tavana kadar olmasını tercih ediyorsanız, ölçüm yaparken üst ölçüyü alırken şuna dikkat etmelisiniz; tavanda kartonpiyerden kartonpiyere en dar ölçü olacak şekilde hesaplamalısınız. Bu sayede, dolabın yanlarında kartonpiyer için gereken alan kalacaktır.

Her iki koşulda hem arkada hem de önde ölçü alıp, bunlardan yine küçük olanı not edin.

  • En son alt, orta ve üst için belirlediğiniz tüm ölçüleri karşılaştırın. En küçük ölçüyü maksimum genişlikölçüsü olarak kaydedin. Dolabınızın yerine kolayca yerleştirilebilmesi için 1-1,5 cm aralık bulunması gerekir. Dolaysıyla en son bulmuş olduğunuz maksimum genişlik ölçüsünden 1-1,5 cm çıkartın. Elde ettiğiniz ölçü dolabınızın genişlik ölçüsüdür.

  • YÜKSEKLİK ölçümü yaparken sağ, orta ve sol olmak üzere 3 ayrı ölçüm yapmalısınız. Önce sağ ve sol için ölçü alın. Daha önce bahsedildiği gibi kartonpiyer varsa yüksekliği ya tavana kadar ya da kartonpiyerin alt sınırına kadar alın. Ölçüleri arkada ve dolap derinliği kadar önde alarak en küçük değeri kaydedin.

  • Orta bölümde ölçü alırken dikkat etmeniz gereken dolabın tavana kadar olup olmayacağıdır. Eğer kartonpiyer bulunuyorsa ve yüksekliğin kartonpiyere kadar olmasını istiyorsanız orta ölçüyü almanıza ihtiyaç yoktur. Fakat siz dolabınızın tavana kadar olmasını tercih ediyorsanız, orta kısımda yerden tavana yükseklik ölçüsünü hem önde hem de arkada olmak üzere ölçerek en küçük değeri kaydedin. Son olarak sağ, sol ve orta için belirlediğiniz tüm ölçüleri karşılaştırın. En küçük ölçü sizin maksimum yükseklik ölçünüzdür. Dolabın rahat yerleştirilebilmesi için 1-1,5 cm aralık bulunması gerektiğini unutmayın. Dolayısıyla en son elde ettiğiniz maksimum yükseklik ölçüsünden 1-1,5 cm çıkartarak dolabınızın yükseklik ölçüsünü belirleyin.

  • DERİNLİK ölçümü yaparken dolabınızı yerleştirebileceğiniz en arka noktadan, tercih ettiğiniz derinlik ölçüsünde öne doğru yer, tavan ve duvarları kontrol edin. İstediğiniz derinlik ölçüsünde kolon, kiriş, pencere, pervaz vs. gibi herhangi bir engel var mı yok mu kontrol edin. Bir engel bulunmuyorsa tercih ettiğiniz derinlik ölçüsünü kaydedin.

  • Son olarak herhangi bir engel yoksa, genişlikyükseklik ve derinlik ölçülerini gerektiği şekilde gözden geçirin ve değişiklikleri kontrol edin.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.