KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ahşap Nasıl Temizlenir?

16-11-2020 17:09
Ahşap Nasıl Temizlenir?

 

Ahşap temizliği ahşap mobilyaların uzun süre kullanılması açısından özenle yapılmalıdır. Ahşap, en çok tercih edilen ev dekorasyonu malzemelerinden birisidir. Çünkü, mobilyaları her döneme uyumlu hâle getirir, ortama doğallık ve sıcaklık katar.

Ahşap malzeme dekorasyon tarzın ne olursa olsun tercih edebileceğin türdendir. Eğer gereken bakımı da yapılırsa bu malzemeden üretilen mobilyalar sağlamlığını yüzyıllarca korur. Peki, ahşap temizliği ve bakımı nasıl olmalıdır? 

Ahşap temizliği 1. adım: Tozdan arındır

Ahşap temizliği yapmadan önce mobilyanın üzerinde bulunan kir ve tozları bir bez, yumuşak toz fırçası ya da yumuşak bir kâğıt havlu ile temizlemelisin. Bu ürünlere ulaşmak oldukça kolay. En yakınındaki markete gitmen yeterli!

Ahşap temizliği 2. adım: Temizleyici kullan 

Eskiler ahşap mobilyaları su ve sirke karışımı ile temizlermiş. Fakat bu her malzeme için uygun bir yöntem olmayabilir. Dolayısıyla ürünü aldığın yere mobilyayı temizlemeden önce danışarak hangi malzemeyi kullanman gerektiğini öğrenebilirsin. Eğer sorman mümkün değilse temizlik ürününü mobilyanın küçük bir yerinde deneyerek sonucu görebilirsin.

Ahşap temizliği 3. adım: Mutlaka kurula 

Ahşap mobilyayı sıvı bir temizleyici ile temizledin ve mobilyan tertemiz oldu. Ancak unutmaman gereken bir nokta var: İşlem bittikten sonra kuru bir bezle mutlaka temizle. Aksi halde mobilyan kabarabilir.

Ahşap temizliği 4. adım: Zeytinyağı ile nemlendir

Ahşap mobilyayı temizlemede bir diğer etkili yöntem ise zeytinyağı kullanmaktır. Yılda bir ya da iki defa mobilyanı zeytinyağı ile nemlendirebilirsin. Ahşap mobilyanın yenilenmesi için zeytinyağının birkaç damlası yeterli. Göreceksin, zeytinyağı mucizeler yaratacak!

Ahşap temizliği 5. adım: Sudan uzak dur

Ahşap mobilyayı temizlerken su kullanımından kaçınmalısın. Çünkü bu mobilyalar oldukça hassas yapıdadır. Bu yüzden ahşap mobilyalar için üretilmiş özel sıvı temizleyicilerin haricinde bir ürün kullanmaktan kaçınmalısın. Temizlik ürünlerinden su bazlı olanları tercih etmelisin. Bu, ahşap mobilyanın yararına olur. Çünkü ahşaplar doğal ürünleri sever.

Ahşap temizliği 6. adım: Kendi cilanı hazırla

Hazır ahşap temizleyiciler ya da koruyucular kullanmak istemiyorsan cilanı sen de hazırlayabilirsin. Tek yapman gereken yarım tatlı kaşığı limon yağı ile 125 mm olan zeytinyağını bir şişe içinde iyice karıştırmak. Sonunda doğal ahşap temizleyicin hazır! Özel karışım ile ahşap mobilyanı sil ve mis gibi kokan evinin tadını çıkar!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.