KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Banyo Dolabı Nasıl Düzenlenir?

15-11-2020 23:46
Banyo Dolabı Nasıl Düzenlenir?

 

Banyo dolabı içinde havlular, deterjanlar, makyaj malzemeleri ve birçok araç gereç yer alır. Dolapların büyük bir kısmı genellikle lavabo üst, lavabo altı ve duvar dolabı veya rafı olarak üç kısma ayrılır. Şampuanlar ve deterjanlar lavabonun altına konur. Duvar raflarında ise diş macunları, diş fırçaları ayrıca kişisel eşyalar ve makyaj malzemeleri yer alır. Eğer lavabo dolabı küçük ise havluları koymak için ayrıca bir dolap monte edilebilir.

Lavabo altı dolap 

Genellikle lavabonun altındaki dolaba deterjanlar yerleştirilir. Ancak eğer küçük çocuğum var ve onun yetişemeyeceği bir yere koymak istiyorum dersen lavabo üstü dolaplardan yararlanabilirsin.


Bunun için lavabo altını derinlemesine temizleyerek başlayabilirsin. Eğer lavabo altında küf varsa çıplak elle temizlemekten sakınmalısın. Çünkü bu ciddi zararlar verebilir. Temizliğin ardından düzenleme kısmına geçebilirsin.

 

Sabun, deterjan gibi temizlik malzemelerini lavabo dolabının altına yerleştirmeden önce zemine ince koruyucu bir örtü kullanabilirsin. Bu sayede sabun ve deterjanların dökülme ihtimaline karşı önlem almış olursun. Ardından dolaba koyacağın şampuan, deterjan vb. temizlik malzemelerini türlerine göre ayırarak yan yana koyabilirsin. 

Sana küçük bir öneri: evde kullanmadığın ayakkabı kutularını deterjanlar için depolama alanı olarak kullanabilirsin. Böylece ürünlere ulaşman daha kolay olacaktır. Ayrıca istersen tuvalet kağıtlarını da lavabonun altındaki dolaba koyabilirsin.

Lavabo üstü dolap 

Lavabonun üstündeki dolabı düzenlemeye başlamadan önce dolaba hangi malzemeleri koymak istediğine karar vermen gerekiyor. Eğer karar verdiysen temizliğe başlayabilirsin. Sonrasında da düzenleme adımına geçebilirsin. Lavabo üstü dolaplarda genelliklere diş fırçası, diş macunu ve kişisel bakım ürünleri yer alıyor. Ayrıca bu malzemelerin yanına makyaj malzemeleri de depolanabilir.

 

Makyaj malzemelerini düzenli durması için küçük kutuların içine koyabilirsin. Ayrıca diş fırçası ve diş macunu için de banyo aksesuarından edinerek onların içine yerleştirebilirsin. Banyo üstü dolabın büyük ise içine şampuan ve deterjan gibi temizlik malzemelerini de koyabilirsin. Eğer küçük bir çocuğun varsa lavabo üstü dolaplar tam sana göre!

Duvar ve lavabo rafları

Küçük rafları temizlemek ve düzenlemek banyo dolaplarını düzenlemenin en kolay kısmı. Çünkü genellikle lavabo raflarına konacak olan ürünler küçük aksesuarlardır. Örneğin mum ve küçük çiçek gibi hoş kokan ürünler tercih edebilirsin. Ayrıca vücut ve el kremlerini de lavabo rafına yerleştirebilirsin. Bu sayede onlara ulaşman da daha kolay olacaktır.

 

Banyolar için olan duvar rafları işini oldukça kolaylaştıracaktır. Çünkü hem temizlemesi hem de düzenlemesi oldukça kolaydır. Ancak raflar açık olacağı için dağınıklığı hemen belli olacaktır. Banyo raflarına genellikle krem, havlu, çiçek gibi eşyalar konuluyor. Eğer banyonda üst üste 2 raf varsa bir rafı havlulara ayırabilirsin. Bu sayede hem havlular dağılmaz hem de hoş bir görünüm ortaya çıkar.

Banyo duvar dolapları

Eğer banyon geniş ise ayrıca bir dolap çok işine yarayacaktır. Duvar dolabını lavabonun yanına veya karşısına monte edebilirsin. Öncelikle saç kurutuma makinesini, temizlik bezlerini ve havluları hangi rafa koyacağına karar vermelisin. Örneğin ilk rafı havlulara ayırabilirsin. İkinci rafta şampuana, üçüncü rafta ise temizlik bezlerine yer verebilirsin. Dolabın içine küçük sepetler alarak kişisel eşyaların için bir depolama alanı oluşturabilirsin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.