KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dekorasyonda Renk ve Işık Nasıl Olmalı?

20-11-2020 15:24
Dekorasyonda Renk ve Işık Nasıl Olmalı?

 

Dekorasyonda renk seçimi tamamlayıcı detaylardandır. Aynı şekilde doğru aydınlatma da dekorasyonun olmazsa olmazlarındandır. Tam da bu nedenle ışık tercihi yaparken dikkat etmen gereken birkaç ipucu bulunuyor. Tarzını yansıtmak istiyorsan okumaya devam!

Aydınlatma tercihi mekânın havasını fazlasıyla etkiler. Alışveriş merkezlerinde veya mağazalarda ürünlerin göze ne kadar hitap ettiğini düşün. Aynı görünüm evde veya ofiste elde edilemeyince ister istemez hayal kırıklığına neden olabilir. Peki mobilyaların o ihtişamlı görünümünü evde elde etmek mümkün değil mi? Elbette mümkün. Nasıl mı?

Dekorasyonda renk seçimi nasıl olmalı?

Dekorasyonda renk seçimi yaparken evin ne kadar gün ışığı aldığına dikkat etmek gerekir. Birçok insan bu kriteri atlayabiliyor. Örneğin ev, konumu dolayısıyla yeterince gün ışığı alamıyorsa gündüz kullanımı kolaylaştırmak ve ışığı dengelemek adına açık renk seçimi yapılmalıdır. Örneğin koyu renkler daha çok sevildiği için tercih edilirse az ışık alan bir mekânda kasvetli bir atmosfere neden olabilir. Aynı şekilde gün ışığını iyi alan bir evde çok açık renklerin kullanımı oldukça parlak ve göz yorucu olacaktır. Gündüz kullanımda dengeyi yakalamak adına bunlara dikkat etmek gerekir.

Dekorasyonda ışık seçimi nasıl olmalı? 

Dekorasyonun kusursuza yakın olmasını istiyorsan avize, abajur, lambader gibi aydınlatma tercihlerini doğru yapmalısın. Örneğin beyaz ışık yayan lamba ile sarı ışığa sahip bir lambanın kullanımları farklılık oluşturur. Duvarların ve mobilyaların renginin olduğundan daha açık veya koyu görünmesi ışığın rengi ile doğrudan orantılıdır. Sarı ışığın daha loş ve sıcak bir atmosfer oluşturduğu göz önünde bulundurularak buna uygun dekorasyon yapılabilir. Özellikle toprak tonlarıyla sarı ışığın bir arada kullanımı romantik bir etki yaratacaktır. Petrol mavisi, vizon ve koyu gri gibi kapalı tonlarda ise beyaz ve sarı ışık aynı anda kullanılarak denge yakalanabilir. Beyaz ışığın ön plana çıkardığı mavi ve yeşil tonları ise canlı bir görünüm için idealdir. 

Renk seçimi hangi ışık altında olmalı?

Dekorasyon renk seçimi yaparken zevkine hitap eden rengi tam olarak görebilmek adına gün ışığında incelemende yarar var. Bunun nedeni yapay ışığın göz yanılmasına neden olmasıdır. Dolayısıyla aldığın ürün mağazada ve evde farklı görünebilir.

Doğru ışık kullanımı uyumsuz renkleri bile bir arada hoş gösterebileceği gibi yanlış aydınlatmada da uyumlu renkler donuk görünebilir. Özellikle sadece tavan aydınlatmalarının tercih edildiği mekanlarda bu duruma sıklıkla rastlanır. Tam bu noktada ise lambader veya abajur ile aydınlatmayı destekleyebilir, hoş ve samimi bir hava elde edebilirsin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.