KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gardrop Tasarımı

01-12-2020 09:59
Gardrop Tasarımı

 

Gardrop tasarımı söz konusu olduğunda aldığın ürünü uzun yıllar kullanacağın türden seçmeye dikkat etmelisin. Mobilyanın işlevsel ve yatak odan ile uyumlu olması, yeterli depolama alanı sunması ve dayanıklı malzemeden üretilmesi gerekir. İhtiyaç duyduğun ve zevkine uygun olabilecek modeli bulabilmende sana yardımcı olacak gardrop modellerine göz atabilirsin.

Gardrop tasarımı nasıl olmalı?

Gardrop tasarımı yapılacağı veya mevcut tasarımlardan satın alınacağı zaman birçok farklı modele göz atılabilir. Fonksiyonel parçalar özellikle depolama alanı oluşturmada birebirdir. Bunun için alışılmışın dışında tasarımlara şans vermek gerekir. Örneğin kabin şeklinde yani gömme dolaplar yer tasarrufu açısından etkilidir. Özellikle yatak odan darsa ve fazla eşya kullanmak istemiyorsan gömülü dolaplar tam sana göre!

Klasik modeller her zaman kurtarıcıdır 

Yatak odan yeterince genişse klasik gardrop modelleri iyi birer seçenek olacaktır. Aydınlık bir odaya sahipsen doğal ahşap veya koyu renkleri rahatlıkla deneyebilirsin. Geniş ve aydınlık bir alanda koyu tonların göz dolduracağını göreceksin. 6 kapılı büyük dolaplar geniş mekâna sahip odalar için idealdir. Dilersen özel tasarımlarla yedi veya sekiz kapılı gardroplar da yaptırabilir, odanın genişliğinden dilediğin gibi yararlanabilirsin.

Aynalarla derinlik algısı oluştur 

Aynaların derinlik vererek bulunduğu ortamı daha geniş gösterdiği bilinen bir gerçektir. Özellikle aydınlatmaya yardımcı olmasıyla eskiden beri dekorasyonun vazgeçilmez parçalarındandır. Yatak odanı oluğundan daha geniş ve ferah göstermek istiyorsan aynalı gardrop kullanabilirsin. 

Sürgü kapaklı dolaplar az yer kaplar

Dar odalar için en iyi alternatiflerden biri de sürgü kapaklı gardroplardır. Kapakların rahat açılamadığı noktada sürgü kapaklar devreye girerek kullanım kolaylığı sağlar. Örneğin giysi dolabın ile yatağın arasında az bir mesafe bulunuyorsa sürgü kapaklı dolapları denemelisin.

Boş alanları değerlendir 

Küçük odalar için birçok pratik çözüm yöntemi vardır. Örneğin kapı kenarlarında ve üstünde yer alan boş alanlara uygun gardrop tasarlatabilirsin. Eğer odanın kapısı duvarı tam ortadan bölüyorsa her iki yana eşit ölçüde ayrı dolaplar yaptırarak kapı üstüne ekleteceğin raf veya dolaplarla birleştirebilirsin. Aynı şekilde buna benzer boş yerleri yine özel tasarım desteğiyle değerlendirebilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.