KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nedir?

18-11-2020 15:28
İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nedir?
 
İskandinav tarzı ev dekorasyonu rahatlatıcı, dengeli, sakin ve doğal bir dekorasyon tarzını ifade etmektedir. Geçmişi eskilere dayanan bu stil, iç mekân tasarımlarında bugün de en popüler dekorasyon türleri arasındadır. 

İskandinav Tarzı Dekorasyon Önerileri 

Sade ve düzenli 

Geleneksel İskandinav ev tarzı, düzenin ve sadeliğin hâkim olduğu evlerdi. Çünkü evler oldukça küçük ve fazla eşya kullanılamıyordu. Günümüzde evler çok daha büyük inşa edilse de hâlâ karmaşa ve dağınıklıktan uzak durma felsefesi devam ediyor. İskandinav tarzı ev dekorasyonu ürünlerinde çok fazla detay ve süsleme yer almaz. Ayrıca mobilyalar ise son derece modern ve sağlamdır. Düzeni sağlamak için bol miktarda dolap ve raflara yer verilir ve bu ürünler depolama amacıyla kullanılır.

Nötr ve açık renkler

İskandinav stili ev, coğrafi nedenlerden ötürü nadiren gün ışığı alır. Bu nedenle de dekorasyonda çoğunlukla açık renkler kullanılır. İskandinav tarzı dekorasyon için genellikle gri ve beyaz tonları kullanılır. Bazen dekorasyonu öne çıkarmak için uçuk pembe, mavi ve siyah renkler de kullanılmaktadır. Ayrıca bu tarza ait aksesuar ve mobilyaları ön plana çıkarmak için duvarlar genellikle beyaz renge boyanır.

İskandinav ev tarzında dinlendirici ve temiz bir görünüm için nötr renkler tercih edilmelidir. Ancak bu stile ait tasarımların popüler trendleri arasında koyu mavi, deniz yeşili ve toprak tonları gibi natürel renkler yer alır. Ayrıca sehpa ve sıcak ahşap da bu tarz tasarımda oldukça popülerdir. Bunun nedeni, ürünlerin parlak renkler kullanılmadan aydınlık ve güneşli hissettirmesidir.

İskandinav dekorasyon tarzı yalın görüntüsüyle modern bir tasarımdır. İşlevsel mobilyalar ve az sayıda aksesuar bu tarzın en önemli özelliklerindendir. Dekorasyonda boş alanları doldurmak için gereksiz aksesuarlar yer almaz. İskandinav ülkelerinde insanlar kültürel olarak sadelikten yanadırlar. Bu durum iç mekanların tasarımlarına da yansır.

İskandinav tarzı mobilyalar

Çizgiler düz ve son derece temizdir. Bu durum mobilyalara da yansımıştır. Basit formda fonksiyonel olan mobilyalarda gereksiz detay ve süslemeler yer almaz. İskandinav tarzı evlerde düzgün yuvarlak kenarlar, ahşap mobilyalar ve modern hatlar dikkat çeker. Bu tarz mobilya modellerinde doğal ve yumuşak renk tonları kullanılır. İskandinav stili işlevsel ve yenilikçi mobilyaları ile öne çıkar. 

Metal ve masif ahşap detaylar

İskandinav tarzı dekorasyon ürünlerinde en çok kullanılan malzeme masif ahşaptır. Yalnızca zeminde değil, aksesuar, mobilya gibi birçok yerde ahşaba rastlayabilirsin. Ayrıca son yıllardaki trendlerden biri de ahşap ile bakır ve pirinç gibi metaller de kullanılmaktadır. Örneğin aydınlatma ürünleri ya da mobilyaların ayaklarında metal detaylar bulmak mümkündür. 

Dekoratif raflar 

İskandinav tarz tüm ürünler işlevsel olmalıdır. Örneğin depolama fikri oldukça önemlidir. Bu sebeple İskandinav tarzı oturma odası ürünlerinde çok katlı dekoratif duvar rafları yaygın olarak kullanılır. Bu ürünler hem yerden tasarruf sağlar hem de dekoratif görünümü ile evlerin dekorasyonunu tamamlar.

İskandinav tarzı aksesuarlar

İskandinav ülkeleri coğrafi sebeplerden ötürü aşırı soğuktur. Bu yüzden yumuşak örtüler kullanmak adeta bir zorunluluktur. Doğal renk ve dokularda yumuşak örtüler rahatlık hissi verir ve ortama sıcaklık katar. Ayrıca minimum miktarda aksesuar kullanılarak bu stil desteklenebilir. Dekorasyonda çiçeklerden ve yeşil bitkilerden yararlanmak ise ortama ferahlık katacağından yerinde bir tercih olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.