KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Küçük Yemek Odaları İçin Stil Önerileri

17-11-2020 11:33
Küçük Yemek Odaları İçin Stil Önerileri

 

 

Geniş evlere sahip olmak birçok noktada avantajlı görünür. Özellikle dekore etmede rahatlık sağladığı bir gerçektir. Bununla birlikte aynı imkanı dar alanlarda da elde etmek mümkündür. Örneğin yemek odanı dekore etmek istiyorsun fakat alanın yeterince geniş olduğunu düşünmüyorsun. Birkaç ipucu sayesinde istediğin dekorasyonu yapabilirsin.

Az eşya çok alan

 

Evinde yemek odası için ayrı bir oda varsa fazla eşya ile donatmadan masa ve sandalyelerle dekore etmeye başlayabilirsin. Yeterince alan yoksa bunlar rahat bir kullanım sağlamaya yardımcı olacaktır. Eğer oda çok dar değil ve yer varsa duruma göre yemek odası konsolunu da uygun gördüğün duvarın önüne yerleştirebilirsin.

 

Yemek odanın şekline göre dikdörtgen veya kare masa tercih edebileceğin gibi oval ya da yuvarlak modellere de şans vermelisin. Ayrıca katlanabilen tasarımlar da oldukça kullanışlı parçalardandır. Özel üretim masalar ise dar alanlar söz konusu olduğunda sana en çok yardımcı olacak alternatiflerdendir.

 

Küçük dokunuşlar

 

Odaya sevdiğin bir tabloyu asarak ortama samimiyet katmaya ne dersin? Ayrıca yemek masasının veya yemek odası konsolunun üzerine yerleştireceğin dekoratif ürünlerle ekstra şıklık yakalaman da mümkün. Örneğin konsolda karşılıklı duracak şamdanlar iyi bir fikirdir. Bir köşeyi bitkilere ayırmak ise enerjiyi yükseltecektir. Uygun bir halıyla ise hem samimi bir hava hem de hareketliliği sağlayabilirsin.

 

Aydınlatma seçenekleri

 

Aydınlatma tercihinde ise dikkat etmen gereken ortamın dar olduğunu hesaba katmaktır. Dolayısıyla tek noktadan aydınlatma yerine farklı açılardan ışıklandırma dar alanlarda derinlik sağlar.

 

Yemek odalarında ışık kaynağının konumu masa merkezi ile aynı hizada olmalıdır. Burada uzun tek bir avize kullanımıyla birlikte sarkıtlar ve lineer aydınlatmalar da şık ve kullanışlı seçeneklerdendir.

 

Yükseklik illüzyonu

 

Duvarların rengiyle perde renginin aynı olmasına dikkat et. Ayrıca tavana yakın mesafeden başlayan uzun perdeler yükseklik hissini arttıracaktır. Açık renkler ışığı yansıtarak mekânın olduğundan daha geniş algılanmasını sağlar. Buz mavisi, cam göbeği, pastel yeşil tonları veya krem-beyaz tonları idealdir.

 

Derinlik vermesi için duvar kağıtları alternatiftir. Örneğin çizgili duvar kâğıdı yükseklik algısını arttırır. Tüm odayı böyle kullanabileceğin gibi bir duvarı da çizgili duvar kağıdıyla kaplayabilirsin. Bu derinlik oluşturmada etkili bir yöntemdir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.