KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Lake Kapak Nedir?

17-11-2020 17:15
Lake Kapak Nedir?
 

Lake kapak nedir sorusunu cevaplamadan önce lake hakkında bilgi vermek gerekirse, lake bir cilalama yöntemidir. Bu yöntemde ham MDF ürün üzerine astarlama yapılır. Dolayısıyla mdf ile tamamen kaynaşan bir yüzey elde edilir. Ardından poliüretan ya da akrilik boyalar uygulanarak lake kapaklar elde edilir. Burada en önemli kriter astarlamanın doğru yapılmış olmasıdır. Boyanın kalitesi de astarlamayla doğrudan ilişkilidir. Özellikle canlı ve parlak renkleri çok iyi yansıtan lake kapaklar en çok tercih edilen ürünler arasındadır.

Lake kapaklarda MDF ile boya kaynaşır. Boyama işleminin ardından mdf malzemenin hava ile teması kesildiği için nemden, sudan veya buhardan etkilenmediğini söylemek mümkündür. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığı sürece lake kapaklar uzun yıllar canlı ve parlak kalabilir. Ayrıca renk değişikliği yapılmak istenirse tüm dolapların değişmesine ihtiyaç yoktur. Sadece renk değişikliği de yapılabilmektedir. Lake kapakların renklendirilmesinde kullanılan boyalar sararmaya karşı dayanıklı malzemelerdendir. Bununla birlikte kullanılan boyanın içeriğinde herhangi bir şekilde çevreye ve insan sağlığına zararlı maddeler yer almamaktadır.

Lake kapak nasıl temizlenir? 

Lake kapak temizlenmesi en kolay malzemeye sahip ürünlerdendir. Dolayısıyla keskin içerikli kimyasal temizlik malzemelerinin kesinlikle kullanılmaması gerekir. Temizlik için ılık sabunlu su ve yumuşak bez veya sünger kullanılmalıdır.

Zamanla matlaşan kapaklar yeniden boyanabildiği gibi sadece cilalanarak da ilk günkü görünümüne kavuşturulabilir. 

Lake kapak hangi ürünlerde kullanılabilir? 

Lake kapaklar çeşitli renk seçenekleriyle birçok zevke uygundur. Canlı ve parlak görünümüyle de modern bir havası vardır. Dayanıklı ve kolay temizlenebilir olması ise avantaj sağlar. Bu nedenle evin her alanı için uygun denilebilir. Mutfak ve banyo dolapları, gardırop, portmanto ve konsol gibi çeşitli mobilyalarda oldukça tercih edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.