KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Makyaj Masası Düzenlemenin Püf Noktaları

18-11-2020 17:51
Makyaj Masası Düzenlemenin Püf Noktaları

 

Makyaj masası hemen hemen her gün kullanılan alanlardan biridir. Düzenli olması bu açıdan kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca araştırmalar gösteriyor ki temizliğin insan psikolojisi üzerinde gerçekten olumlu etkisi var. O zaman seni makyaj masanın önüne alalım ve temizlik başlasın!

Makyaj masası dekoratif olabilir mi?

Düzenli ve temiz bir yerde makyaj yapmak hem daha kısa sürer hem de keyifli bir hâl alır. Üstelik düzenlenmiş bir makyaj masası, bakım ürünlerini depolamayı da kolaylaştırıyor. Düzenli ve etkili bir makyaj masası oluşturmak için öncelikle en uygun makyaj masası ürünlerini bir araya getirmek gerekiyor. Birbiriyle uyumlu olacak şekilde ayna, masa ve oturma grubu tercih edilmelidir. Turem ile istediğin gibi birbiri ile uyumlu makyaj masası ürünlerini tasarlayabilirsin. Bu noktada belki de en önemli konu, tasarladığın mobilyaların odanın dekorasyon tarzına hitap etmesidir. Ayna seçiminde ise masa ile birlikte satılan üniteler tercih edilebilir. Ayrıca masadan ayrı bir ayna da tercih edilebilir. Aynalar, masa üzerine yerleştirilebilir ya da duvara monte edilebilir. Makyaj masası olarak nitelendirilen makyaj masalarından seçim yapılabilir ayrıca şifonyer, çalışma masası olarak tasarlanmış mobilyalar da makyaj masası olarak kullanılabilir. Tercih senin! Oturma ürünü olarak da çoğunlukla puflar ve tabureler tercih edilmektedir.

Fırçalar bir araya gelsin

Makyaj malzemelerini düzenlerken öncelikle kullanım sıklığına göre gruplandırma yapabilirsin. Böylece daha sık kullandığın ürünler hemen elinin altında olur. Sürekli masanın üzerinde duran ürünlerin tozlanmaması için farklı büyüklükte ve modelde düzenleyiciler kullanabilirsin. Makyaj fırçalarını bir arada tutmak için pek çok dekorasyon ürünü bulunuyor; bardaklar, vazolar, kutular.

Çekmeceni bölümlere ayır

Sık kullanmadığın ve güneş ışığına maruz kalmaması gereken ürünleri çekmecelerine koyabilirsin. Dağılarak karmaşıklığa neden olmamaları için çekmece içine farklı düzenleyici ürünler koyarak bölümlere ayırabilirsin. Bölümler ürünlerin birbiri ile karışmasını önler.

Elektronik aletlere de yer açın

Makyaj tamamlandıktan sonra sıra bakıma ve hazırlanmaya gelir. Saç maşası, saç düzleştirici ve fön makinesi yardımıyla saçlar en güzel haline dönüşür. Bakım sürecinin vazgeçilmezi olan elektrikli aletlerin zarar görmemesi ve kablolarının dolanmaması için doğru depolama yöntemini kullanmak önemli. Elektrikli aletler doğru şekilde depolanarak uzun süre kullanılabilmektedir. Ürünleri makyaj masasının çekmelerine ve raflarına korunaklı ve düzenli bir şekilde yerleştirmek için bazı bölmeler yaptırabilirsin. 

Parfümleri serin tut

Bakım ürünlerini ve parfümlerini güneş ışığı görmeyen yerlere koymaya özen göstermelisin. Günlük kullandığın parfümleri ve bakım ürünlerini makyaj masanın üzerinde kullanabilirsin. Ayrıca makyaj köşeni güzelleştirmek için dekoratif sepetler ve kutular ile ürünleri bir arada tutabilirsin.

Takılar karışmasın

Eğer çok fazla takın ve aksesuarın varsa ürünleri rastgele masanın üzerine koyduğunda hepsi birbirine karışacaktır. Bu yüzden makyaj masanda mutlaka takı ve aksesuarlara ayrılmış bölümler bulundur. Takı düzenleyici, askı ve çekmece içi düzenleyicileri kullanman işine yarayabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.