KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mdf ve Mdflam Nedir?

16-11-2020 14:51
Mdf ve Mdflam Nedir?
 

Mdf oldukça sağlam ve tercih edilen bir malzemedir. Yapım aşamalarında önce çeşitli ağaçtan elde edilen odun parçaları buharda liflerine ayrılır. Ardından liflere birtakım yapıştırıcı ve sertleştirici maddeler eklenir. Preslenmeye alınan mdf tekrar ve bu sefer daha detaylı bir preslenme işlemine tutulur. İşlemin ikinci kez tekrarlanmasının nedeni basınçlı sıcak presleme olmasıdır. Levha ısıtılarak liflerin birbirine iyice yapışması sağlanır, istenilen kalınlığa getirilir. Böylece mdf elde edilmiş olur. Soğuyan levhalar pürüzsüz olana kadar zımparalandıktan sonra ise kullanıma hazır hale getirilir.

 

Mdf suntaya kıyasla hem rutubet hem de fiziksel darbe gibi ortam şartlarına karşı daha dayanıklıdır. Ayrıca işlenmesi kolay ve fakat bir o kadar da sağlam bir malzemedir. Frezeleme işlemlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilebildiği gibi üzerine sabitlenen vidaları da tutmada son derece başarılıdır.

 

Mdflam ise mdf levha üzerine teknolojik emprenye makineleriyle uygulanan melamin reçinesi ve tutkalın emdirilerek daha sonra yanmaz ve su geçirmez hale getirilen dekor kağıdının levha üzerine yüksek basınçlı preslerde preslenerek kaplanmasıyla elde edilir. Oldukça sağlam ve dayanıklı olması sayesinde bu malzemeden üretilen mobilyalar uzun ömürlü ve kullanışlı olmaktadır. Yemek masası, gardırop, portmanto, ranza gibi dayanıklılığı önemli hemen hemen birçok mobilya mdflam ile üretilir.

 

Mobilya kapaklarında sunta veya suntalam kullanılması mümkündür. Fakat mobilyanın kullanılacağı ortam şartları önemlidir. Çünkü hangi malzemenin kullanılması gerektiğinde aslında ortam koşulları rol oynar. Örnekle açıklamak gerekirse, banyonda ve mutfakta hem rutubet hem de nem fazladır. Dolayısıyla banyo ve mutfak mobilyalarının dayanıklı olması gerekir. Aksi halde ürün deforme olacağı için uzun süreli kullanımlar adına ideal bir tercih olmaz.

 

Sonuç olarak mdf ve mdflam mobilyalar özellikle banyo ile mutfak için ideal malzemelerdir. Evin geri kalan alanlarında ise ihtiyaca ve beklenen kullanım süresine bağlı olarak suntalam ve mdflam kullanımı değişkenlik gösterebilir. Örneğin tv ünitesi, portmanto, dolap ve yemek masası gibi mobilyalarda mdf veya suntalam tercihini ürünü ne kadar süre kullanmak istediğine göre seçebilirsin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.