KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Montessori Yatak Kullanımı

19-11-2020 09:33
Montessori Yatak Kullanımı

 

Montessori yatak kullanımı çocuklar için oldukça konforlu ve güvenlidir. Özellikle çocukların fiziki yeterlilikleri düşünüldüğünde ne kadar doğru bir tercih olduğu fark edilir. Montessori yatak kullanımından önce, adının nereden geldiği ve mantığının ne olduğunu anlatmak gerekir.

Montessori eğitimi nedir?

İtalya’daki ilk kadın hekim, pedagog ve aynı zamanda antropoloji profesörü olan Maria Montessori tarafından geliştirilen metot uzun yıllardır uygulanır. Bu yöntem çocuğun kişisel becerileri ve ilgi alanlarına, öğrenme hızına ve kendi karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir. Amaç çocuğun özgüven kazanmasında rol oynayan kendi davranışlarının ve eylemlerinin sorumluluğunu alma becerisini kazandırmaktır. 

Aileler genellikle bebek sahibi oldukları zamandan itibaren çocuklarının üzerine çok düşer. Bu her ne kadar sevgilerinden kaynaklı olsa da pedagojik açıdan doğru değildir. Çocuğun bireysel gelişimi ve kendi başına yetebilen bir birey olarak hayata adapte olabilmesi adına sorumluluk almasına müsaade edilmesi gerekir. Elbette güvenliğini ihlal etmeyecek şekilde ve yine anne baba kontrolünde olmalıdır. Montessori metodu çocuğun dışardaki hayata hazırlanması ve başarılı olmasını, kendine güvenen ve sorumluluklarının arkasında durabilen bir birey olmasını amaçlar. Bu yöntem ile yetişen çocukların ilerleyen dönemlerde akranlarından daha başarılı oldukları ise yapılan araştırmalar ile tespit edilmiştir.

Montessori eğitimi oldukça kapsamlı ve önemli bir konudur. Temel mantığını ise genel hatlarıyla özetlenmeye çalışılmıştır. Buradan hareketle montessori yatak ve kullanımı ile ilgili detaylar yazının devamında verilmiştir.

Montessori yatak nedir? Montessori yatak kullanımı nasıldır?

Montessori metodu 0-6 yaş arası için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde her şey çocuğun boyuna uygun tasarlanır. Dolaplar, raflar, yatak, masa ve sandalye gibi tüm parçalar alçak seviyede olduğu için erişimi kolaydır. 

Montessori yatak tek bir model değildir. Buradaki durum yatağın montessori mantığına göre düzenlenmesidir. Montessori, çocukların erişirken zorlanmayacağı şekilde tasarlanan bir yer yatağıdır. Amaç fiziki açıdan daha az desteğe ihtiyaç duyulmasına katkı ile beraber daha sağlıklı bir uyku deneyimi sağlamaktır. Yatak yere yakın olduğu için olası bir düşme tehlikesinde zarar en aza indirilir. Tasarımlar değişkenlik göstermekle birlikte koruyucu bariyerler de yatağa eklenerek güvenlik önlemleri arttırılabilir. Ayrıca çocuğun yaşına bağlı olarak montessori yatak çeşitli aksesuarlarla dekore edilebilir. Oyuncaklar, yastıklar, renkli ışıklar veya çıkartmalarla renkli ve eğlenceli bir atmosfer oluşturulabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.