KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mutfak Dolabı Düzeni Nasıl Olmalıdır?

08-11-2020 17:39
Mutfak Dolabı Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Evinde en çok araç-gereç mutfağında var değil mi? Bu nedenle mutfağını düzenli tutman zaman zaman çok zor olabiliyor. Fakat uygulayabileceğin bazı pratik yöntem ile mutfak dolabını her zaman düzenli tutabilirsin.

 

Mutfak dolabı düzenli olmadığında aradığın şeyi bulman güçleşiyor. Bu yüzden ilk olarak yapman gereken şey, tarihi geçen ve gereksiz olan ürünleri ayırmak sonrasında da dolabın içini temizlemek.

 

 

Mutfak dolabı için çekmeceler büyük kolaylık


Mutfağın köşesinde kalan alanların içini düzenlemek için dolap içi raf sistemlerini kullanabilirsin. Ayrıca çekmece içlerini düzenleyen ayarlanabilir çekmecelerden yararlanabilirsin. Çekmece düzenleyiciler ile kuru gıdalarını düzenli bir şekilde muhafaza edebilirsin.  Ayrıca dolap içi raylı çekmeler dolaptaki malzemelere ulaşmanı kolaylaştırır.

 

Mutfak dolabı için ürünleri gruplandır


Aynı amaç için kullanılan eşyaları bir arada saklayabilir. Bu sayede ihtiyacın olduğunda malzemeye daha kolay ulaşırsın.

 

 

Raflar ile düzenleme


Ayrıca dar alanlarda mucizeler yaratan tezgah üstü bardak rafları ve kupa rafları ve tabaklarını ve bardaklarını düzenleme konusunda sana yardımcı olacaktır.

Ahşap olarak üretilen kasalardan oluşturulan çekmeceler ile sebze ve meyvelerini muhafaza edebilirsin.

 

 

Fincanlar ve tabaklar ayrı yerlere


Fincanlar bir mutfakta en çok bulunan ve saklaması zor eşyalardan birdir. Tabakları bir yere, fincanları da bir yere koymak yerine dolap içinde saklamak zor daha az yer kaplıyor. Üst üste 3 veya 4 fincan altı tabaklar kullanarak yerden kazanç sağlayabilirsin.

Plastik kapları üstü üste koyarsan, bu oldukça yer işgal edecektir. Onun yerine kapakları ve kapları birbirinden ayırarak büyüklüklerine göre iç içe geçirebilir kapakları ise yan yana dizip mutfak dolabında yerden büyük kazanç sağlayabilirsin.

 

 

Malzemeleri gruplandır


Yemek yaparken baharat, sos, yağ benzeri malzemeleri bir tepsi içinde beraber grupla. Bu, yemek yaparken tepsiye daha kolay ulaşmanı sağlar. Ayrıca altına yemek döküldüğünde de kolaylıkla mutfak dolabının altını temizleyebilirsin.

Yemek yaparken tahta kaşıklardan ve pişirme kaşıklarından yararlanırız. Bu yüzden malzemeleri ocağa yakın bir yere koymakta fayda var. Bu sayede yemek hazırlarken sürekli git gel yapmana gerek kalmaz, ihtiyacına kolayca erişebilirsin.

 

 

Streç filmler olmazsa olmaz


Paketleme malzemesi olarak hemen herkes streç filmlerden yararlanır. Streç filmleri sık sık kullanırız. Bu yüzden malzemeleri buzdolabına yakın bir çekmecede muhafaza edersen çabucak paketler ve dolaba kaldırırsın.

 

Lavabo altını düzenle


Son olarak lavabo altı düzenleyicilerinden bahsedeceğiz. Lavabo altı düzenleyiciler ile sprey temizlik malzemelerini çubuğa asabilirsin. Ayrıca yerden de kazanmış olursun. Bu 6 madde ile rahatlıkla mutfak dolabı düzeninizi sağlayabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.