KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

18-11-2020 10:04
Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?
 

Mutfak dolabı temizliği bir evin olmazsa olmazlarındandır. Çünkü her gün kullanılan mutfaklar zaman içinde buhar ve ısı gibi nedenlerden kaynaklı olarak yağ ve kir tutabilir. Bu nedenle düzenli olarak temizlik işleminin gerçekleştirilmesi sağlık ve hijyen açısından mühimdir. Tüm mutfağın temizlenmesi ise neredeyse bir günü kaplar. Her bir alanın dip köşe temizlenmesi, bütün araç gereçlerin dezenfekte edilmesi ve tekrar yerleştirilmesi zaman alan bir iştir. Hepsinden önemlisi ise işlem esnasında kullanılan temizlik malzemesinin mutfak dolaplarının malzemesine uygun seçilmiş olmasıdır. Peki mutfak dolapları nasıl temizlenir?

Malzemelerini hazırla

Öncelikle temizlenecek dolapların içinde yer alan araç gereçleri başka bir yere almalısın. Ardından temizlik için yumuşak bir sünger, duruma göre ahşap temizleyici, bulaşık deterjanı ve sirke karışımını yapacağın temiz bir kabı hazırlamalısın.

Dolapları boşalttıktan sonra elektrikli süpürge yardımıyla en ufak kırıntılardan bile kurtulabilirsin. Ardından dolapların içine eğer kâğıt vs. serdiysen onları kaldırarak aynı işlemi tekrarlaman iyi olacaktır. 

Deterjan ve sirke karışımı 

Sağlığını korumak adına işlem esnasında maske ve eldiven kullanman gerektiğini unutma. Daha sonra ılık suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ile bir veya iki çay kaşığı sirkeyi ilave ederek karıştır. Hazırladığın temizlik suyunu bir sünger ile alarak mutfak dolaplarını ovalayarak temizlemeye başlayabilirsin. Bunu yaparken dikkat etmen gereken süngerin yumuşak olmasıdır. Sert, tırtıklı veya telli bir yapıda sünger tercih edersen dolapların yüzeylerini çizebilir veya yaralayabilirsin.

Eğer ahşap malzemeden üretilmiş dolaplara sahipsen buna uygun temizlik malzemesi kullanmalısın. Aksi halde mobilyan deforme olabilir. Bu nedenle ahşap temizleyici ürünler doğru bir tercih olacaktır.

Karbonat harika bir temizleyici

Uzun süreli kullanımların ardından mobilyalar eskimeye, solmaya ve sararmaya başlar. Sararan dolapları ise temizlemenin bir püf noktası var: Karbonat!

Ilık su dolu bir kabın içine elma sirkesinden 1 fincan ekleyip ardından 2 paket karbonatı ilave et. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra yumuşak bir sünger yardımıyla sararan dolapları nazikçe ovmaya başlayabilirsin.

Son dokunuş 

Temizlik işlemlerini tamamladın sıra durulamada. Herhangi bir deterjan veya temizlik malzemesi kalmayacak şekilde saf suyla ıslattığın sünger veya bir bez ile dolaplarının içini ve dışını ovmalısın. En son kuru yumuşak bir bezle kurulayarak bir saat kadar dolap kapaklarını açık bırakıp havalandırmayı unutma. Mutfak dolapların tertemiz! Artık tüm araç gereçlerini yerine yerleştirebilirsin. Dolaplarını daha verimli kullanmak ve depolama alanını arttırmak adına sana yardımcı olacak yazımıza göz atabilirsin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.