KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Nedir?

03-12-2020 15:12
Ortopedik Yatak Nedir?
 

Ortopedik yatak sağlıklı ve rahat bir uyku isteyenlerin aradığı konforu bulabilmesi adına cezbedicidir. Kullanılan yatağın kaliteli bir uykuya elverişli olmasının hem fiziki hem de mental sağlığın korunması açısından önem arz ettiğini ifade etmek gerekir.

Ortopedik yatak klasik yataklardan malzeme yönüyle ayrılmaz. İsmi dolayısıyla böyle düşünülse de aslında farkı sağlıklı uyku için gerekli koşulları sağlamasıdır.

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik yatak nedir sorusunu yanıtlamadan önce ortopedik sözcüğünü açıklamak daha uygun olacaktır. Ortopedi kas ve iskelet sistemini, bu sistemle ilgili sorunları inceleyen ve tedavi yöntemleri geliştiren bir tıp uzmanlık dalıdır. Ortopedik ise söz konusu açıklamayla alakalı olarak sağlık için gerekli koşulları sağlayan bir niteliktir. Dolayısıyla ortopedik ürünlerin özelliği kas ve iskelet sağlığına uygun olmasıdır.

Ortopedik yataklar kas ve iskelet sistemi düşünülerek üretilir. Bel ve omurga uyku esnasında zedelenmeye müsaittir. Tercih edilen yatak türü ile bu durumun önüne geçmek mümkündür. Kullanılan yatağın özellikle beli destekliyor olması mühimdir. Bu nedenle ortopedik ürünleri seçmek her zaman doğru bir tercih olacaktır.

Yarı Ortopedik Yatak

Yarı ortopedik yatak daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni kullanılan sünger dolgu malzemesinin yapısıdır. Tam ortopedik yataklar sert bir forma sahip olduğu için yarı ortopedik yatakların daha yumuşak olması alternatif bir seçenek sunar. Çünkü sağlık açısından yarı ortopedik yataklar da gereken sertliktedir. Bu nedenle yatak sertliğinin sırt ve bel ağrılarına neden olmayacak düzeyde olmasına dikkat etmen gerekir. Yarı ortopedik yatak özellikle kas sorunu yaşayan ve uyku esnasında sık dönüş yapan kişiler için idealdir. Çünkü yatağın yumuşak olması vücudu kavrar ve destekler. Böylece kişinin vücut ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtılarak olası ağrıların önüne geçer.

Tam Ortopedik Yatak

Tam ortopedik yatak yapısı gereği sert forma sahiptir. Sünger dolgusunda kullanılan malzeme sert olması nedeniyle bu tür yatakların üretiminde oldukça tercih edilmektedir. Uyku esnasında özellikle boyun ve omurga bölgesinde ihtiyaç duyulan destek, sert yapıda olan tam ortopedik yataklarla mümkün olmaktadır. Ayrıca kas veya eklem ağrısı gibi sorunların önüne geçmesiyle kaliteli bir uyku deneyimi yaşanır. Burada önemli olan kullandığın yatağın vücudunu kavrayarak ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmasıdır. Ayrıca yatağın vücuda hafif baskı uygulaması gerektiğini de unutmamak gerekir. Bu sayede belli bölgelere yük binmeyecek ve kan dolaşımı hızlanacaktır. Özellikle dinlenebilmek ve dinç uyanabilmek adına kan dolaşımının hızlanması önemlidir.

İster yarı ortopedik ister tam ortopedik yatak seçerken göz önünde bulundurulması gereken ilk ölçüt kişisel özelliklerdir. Yaş, kilo, uyku esnasında ne kadar hareket edildiği veya mevcut rahatsızlıklar yatak seçiminde dikkate alınmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.