KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Salon Dekorasyon Fikirleri

18-11-2020 16:13
Salon Dekorasyon Fikirleri

 

Salon dekorasyon ürünleri almak amacıyla alışverişe çıktın ve onlarca farklı seçenek arasında kararsız mı kaldın? Zevkine uygun mobilya bulamıyor musun? Beğendiğin yemek odası takımı salonun için çok mu büyük? Aslında çok para harcamadan salonu yenilemek mümkün. Salon dekorasyonları için yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle kullanışlı ve son derece şık bir ortam elde edebilirsin.

 

Standart bir koltuk takımı yerine farklı tarzlarda ancak birbirini tamamlayan ürünlerle kendi stilini yansıtabilirsin. Ayrıca bu sayede salonun için benzer tonlarda ve tek tip dekoratif ürünler seçme zorunluluğun ortadan kalkar.

 

Salon dekorasyonu için minimal ve nötr renklerde parçaları bir araya getirerek dekorasyona başlayabilirsin. Nötr renklerin üzerine yaratıcılığını sergileyerek seçeceğin şık aksesuarlar ile birbirini tamamlayan ve sıradan olmayan benzersiz bir görünüm yaratabilirsin.

Salon dekorasyonu için odak noktası belirle

Evindeki diğer bütün odalar gibi salonunun da dikkat çeken bir odak noktası bulunmalıdır. Bu odak noktası, odaya girildiği andan itibaren dikkatleri üzerine çeken yer olmalıdır. Eğer salonunun belli bir odak noktası olmazsa bütün dekorasyon ürünleri birbiri ile yarışır, karmaşık ve dağınık bir görüntüye neden olur. Odak noktası oluşturmak için en etkili yol, bir merkez objesi seçmektir. Örneğin etkileyici bir duvar kâğıdı, şömine ya da büyük bir tablo merkez obje olarak seçilebilir.

Duvarları boya

Eğer salonda bir odak noktası belirlemek ya da mevcut odak noktasını daha da ön plana çıkarmak istiyorsan bir duvarı diğer duvarlardan farklı bir renge boyayabilirsin. Eğer küçük bir salonunun varsa duvarlarında oturma takımından ve mobilyalarından daha açık bir renk tonu tercih edebilirsin. Bu sayede ferah bir görüntü elde etmiş olursun. Eğer eklektik bir dekorasyon tarzına sahipsen canlı renkte duvarlar seni yansıtacaktır.

Halı ve kilim

Günümüzdeki evlerde birçok mutfak, yemek alanı ve oturma odası aynı mekânda bulunuyor. Oturma odası ayrı bir oda olarak ayrılmış olsa bile dekorasyonun diğer ürünler ile uyumlu olması önemlidir. Bir oda içerisinde oturma alanını vurgulamanın en etkili yollarından biri ortaya bir kilim ya da halı yerleştirmektir.

Perde 

Salon dekorasyon fikirleri arasında işlev ve estetik açıdan en önemli konulardan biri de perdelerdir. Perdeni seçerken özenli davranmalısın. Yalnızca şık bir perde seçmek yerine pamuk ya da ipek gibi uzun ömürlü ve dayanıklı bir perde tercih etmelisin. Ayrıca kumaş perde yerine rustik bir tarz için bambu storlar ya da modern bir tarz için dikey ya da zebra perdeler gayet uygundur.

Vitrin yerine kütüphane

Hepimizin bildiği gibi vitrinler eski salon dekorasyonlarının vazgeçilmeziydi. Ancak bugün popülerliğini çoktan kaybetti. Vitrinler yerine farklı kütüphane modelleri salonlarda yer almaya başladı. Sen de salonun için büyük bir kütüphane tercih ederek kitaplarını raflara ve küçük dar kitaplıklara sıkıştırmaktan kurtulabilirsin. Ayrıca gösterişli bir kütüphane salona bambaşka bir hava katacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.