KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sunta (Yonga) ve Suntalam Nedir?

16-11-2020 14:16
Sunta (Yonga) ve Suntalam Nedir?

 

Sunta ya da diğer ismiyle yonga, talaş olarak bilinen rendelenmiş ağaç tozunun kimyasallar ve tutkal ile birleşerek plaka haline gelmesi ile oluşan bir malzemedir. Sunta, ahşap keresteye alternatif olması amacıyla üretilmiş bir malzemedir. İşlenmesi, kesimi, şekillendirilmesi ve montajı kolaydır. Ayrıca ekonomik olması ile tercih edilebilir. Fakat suntadan elde edilen plakalardan pürüzsüz bir yüzey ortaya çıkarılamaz. Bununla birlikte yapısının düz olması sayesinde düz hatlı birçok üründe kullanılabilir. Sunta hem zeminlerde hem de duvar ve tavanlara uygulanan lambirilerde kullanılabilir. Hafif bir malzeme olması bu açıdan avantajlıdır.

Sunta yani yonga sadece mobilyalarda kullanılmamaktadır. Ekonomik bir malzeme olması sayesinde hangi amaca yönelik kullanıldığına da dikkat edilirse oldukça kullanışlıdır. Örneğin porselen veya cam gibi kırılması söz konusu olacak ürünlerin muhafazası için ambalajlama işleminde kullanılabilmektedir.

 

Suntalam ise suntanın lamine edilmesi ile gerçekleşir. Bu tanımı açmak gerekirse lamine edilmesi şu demektir:

Sunta rutubete ve suya dayanıklı bir malzeme değildir. Dolayısıyla ikinci bir katman ile sarılarak preslenerek dayanıklılığı sağlanır. Sunta da suntalam da mobilya sektöründe yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.

 

Sunta ve suntalam arasındaki farklar

 

Sunta yüzeyi bakımından pürüzlü iken suntalam plakanın yüzeyi pürüzsüzdür. Ayrıca yonga malzemenin boyutlandırma işlemi sonrası kesilmiş veya tıraşlanmış yüzeylerine pvc ile kaplama yapmak uygun olmazken, suntalam yüzeylere malzemenin rengine uygun pvc ile kaplama yapılabilir. Böylece hem sağlam bir ürün elde edilir hem de doğallık korunur. Son olarak suntalamın suntaya oranla daha dayanıklı ve kullanışlı bir malzeme olduğu ifade edilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.