KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Suntalam ve MDF Arasındaki Fark Ne?

02-01-2020 10:08
Suntalam ve MDF Arasındaki Fark Ne?

Mobilyanızın Materyali Hakkında Bilgi Sahibi misiniz?

 

Mobilya alışverişi pek çok noktayı göz önüne almayı gerektiriyor. Yaşam alanına hâkim dekorasyona uyum ve tasarımın ihtiyaçları karşılama derecesi bu noktaların başında gelmekte. Satın alma kararı vermeden önce bahsi geçen kriterlerin yanı sıra, ürünün hangi materyalden üretildiğini de sorgulamalısınız. Materyal, dayanıklılığı doğrudan etkiler. Ayrıca, ürün kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, bakım ve temizliğin nasıl yapılacağı da materyale göre belirlenecektir.

Günümüzde mobilya üretiminde sıkça kullanılan iki popüler malzemeden bahsetmek mümkün; suntalam ve mdf. Peki, Suntalam Mdf Arasındaki Fark nedir?

 

Suntalam Nedir?

 

Ana madde olarak talaş (rendelenmiş ağaç gövdesi) ve tutkaldan oluşan malzemeye sunta denilmektedir. Suntanın lamine malzeme ile kaplanmış hali ise "suntalam” olarak adlandırılmakta.

Lamine kaplamayla sunta, kaplamasız haline göre daha dayanıklı bir yapı kazanmaktadır.

 

MDF Nedir?

 

MDF, parçalanıp life dönüştürülen ağaç kalıntılarının yapıştırıcı maddelerle yüksek ısı ve basınç altında preslenmesiyle elde edilir. Bunda materyali oluşturan parçacıklar oldukça küçük ebatlıdır.

 

Suntalam ve MDF Hangi Yönlerden Ayrışıyor?

 

İki malzeme arasındaki fark en çok, darbelere karşı direnç seviyesinde kendini gösteriyor. Suntayı meydana getiren parçalar, MDF’dekilere göre daha iridir. Bu da malzemede gözenekli bir yapı oluşturur. MDF ise tok bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla, MDF’nin kırılmaya karşı daha dirençli olduğunu söylemek mümkün.

Sunta hafif bir materyaldir. Bunda yine, sahip olduğu boşluklu doku etki sahibi. MDF ise suntaya kıyasla daha ağırdır.

Suntalam, temizliği kolay olduğu için bakım konusunda çok titiz davranmayı gerektirmez. Lamine kaplama, bakımı oldukça pratikleştirmektedir. Suntalam ayrıca, üzerine monte edilen vidayı daha sıkı şekilde tutabilir. Bu yüzden de vidayla monte edilebilen mobilyaların yapımında sıkça kullanılır.

Suntalam, suntaya kıyasla neme daha dayanıklıdır. MDF ise, suntalama göre suya ve neme karşı daha dirençlidir.

 

Hangisi Daha Kaliteli?

 

Suntalam Mdf Arasındaki Farklar, kalite sorgulamasını kaçınılmaz kılıyor.

Günümüz teknolojileri, suntalam malzemeyi eskiye göre daha sağlam kılmakta. Standartlara uygun olarak üretilmiş bir suntalam ürün, ihtiyaçlarınızı yeterince karşılayabilir.

MDF, normal şartlar altında suntalama göre daha dayanıklı olsa da, standartların altındaki kaliteye sahip MDF malzemenin beklenen performansı göstermeyeceği bir gerçek. Her iki materyalde de yüksek kalite için, güvenilir üreticilere yönelin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.