KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Taşınırken Mobilya Nasıl Paketlenmeli?

07-12-2020 16:29
Taşınırken Mobilya Nasıl Paketlenmeli?

 

Mobilya paketleme taşınma aşamasında olan hemen herkesin gözünde büyüyen bir iştir. Tüm eşyaları kategorilere ayırarak türüne uygun olacak şekilde doğru paketlemek zahmetli gelebilir. Ancak diğer türlü eşyaların zarar göreceği unutulmamalıdır. Peki taşınırken mobilyalar nasıl paketlenmelidir?

Paketleme malzemelerini hazırla

Balonlu naylon, plastik torbalar ve kaplama, karton levhalar, strafor, koli ve bant hazırlaman gereken malzemelerdir. Taşınma esnasında eşyalara zarar gelmemesi için paketlemede kullandığın malzemelere dikkat etmende yarar bulunuyor.

Mobilyaları taşınmaya uygun duruma getir

Mobilyaları paketlemeden önce iyice temizlemelisin. Böylece taşınma esnasında mobilya üzerinde yer alan birikintilerden kaynaklı olası çizilmelerin önüne geçebilirsin. Ayrıca yeni eve yerleşirken toz ve kir ile uğraşmak zorunda da kalmazsın. 

Mobilyaların kulplarını, takılabilecek veya kırılabilecek aksesuarlarını da sökmen gerektiğini unutma. Ayrıca bu aksesuarları da kâğıt veya naylona sararak taşınma esnasında kırılmaya veya çizilmeye müsait durumlara da engel olmalısın. 

Mobilyaları demonte et 

Gardrop, yatak, dolap veya herhangi bir mobilyanın mutlaka demonte edilerek taşınması gerekir. Çıkarılabilir her parçayı ayırarak paketlersen taşıması hem daha kolay olur hem de eşyalar olabildiğinde korunur. Mobilyaları söktükten sonra çıkan tüm parçaları hangi mobilyaya ait olacağını belli edecek şekilde mühürlü bir torbada muhafaza etmelisin. Böylece parçaları kaybetmez ve tekrar birleştirirken hangi vida nereye ait gibi soruların da önüne geçersin.

Mobilyaları paketle 

Mobilyaları taşımanın en iyi yolu doğru paketleme malzemesi seçmektir. Balonlu naylon ve plastik kaplama malzemeleri oldukça işlevseldir. Ayrıca strafor da mobilyaları koruyacak ve kırılmasına engel olacaktır. Özellikle ahşap mobilyaların çizilmesini önlemek adına balonlu naylonlardan yardım almalısın. Daha sonra kırılmaya müsait eşyaların bulunuyorsa strafor ile kaplayarak iyice muhafaza edebilirsin.

Taşıma planı hazırla

Mobilyaları doğru paketlemek kadar doğru taşımak da kritiktir. Nakliye aracına rastgele yüklenen mobilyalar çoğunlukla hasar alır. Dolayısıyla eşyaları araca yüklemeden önce bir plan oluşturmalısın. Öncelikle en ağır ve büyük parçaları sağlamlık durumuna göre devrilmeyecek şekilde yerleştir. Ardından aracın en arkasına karton kutuları içinde kırılacak eşyalar bulunmayacak şekilde sırayla yükle. Kutuların eş boyutlarda olmasına özen göstermelisin. Böylece taşınma sırasında dengeyi korumuş olursun. Karton kolilerden oluşturduğun bariyere ise strafor, karton levha veya kalın kumaş gibi destekleyicilerle koruyucu katman hazırlamalısın. Son olarak ise yatak veya koltuk gibi parçaları yerleştirerek nakliye aracında yer alan kancalar ile tüm eşyaları birbirine sabitlediğinden emin olarak hazırlıklarını tamamlayabilirsin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.