KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatak Çeşitleri Nelerdir?

04-12-2020 16:24
Yatak Çeşitleri Nelerdir?

 

Yatak çeşitleri, sağlıklı ve konforlu bir uyku için yatak seçimi yaparken bilinmesi gereken bir konudur. Yaklaşık 7-8 arası bir uyku süresi geçirildiği düşünülürse bel ve omurganın olabildiğince desteklenmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Bu nedenle hangi tip yatağın sağlık açısından sana en uygun olduğunu bilerek satın almalısın. Peki yatak çeşitleri nelerdir? İşte cevabı... 

Lateks Yatak

Lateks yatak içeriği doğal kauçuk olan lateks maddesinden üretilmektedir. Bu madde birçok bitkinin özünden elde edilerek işlenir. Dolayısıyla lateks yataklar tamamen doğaldır. Yapısı gereği ise esnektir. Bu nedenle vücudun şeklini almaya müsaittir. Aynı şekilde yatak üzerindeki ağırlık kalktığı zaman kolayca eski formuna döner. Sadece kullanımdan önce lateks alerjisi olmadığına emin olmak sağlık açısından kritiktir.

Lateks yataklar zaman içerisinde bozulmaz veya deforme olmaz. Oldukça sağlam olmasının yanı sıra özellikle bel ve sırt ağrısı çeken kişiler için oldukça iyi bir seçenektir. Destekleyici formu sayesinde ağrılara neden olan uyku sırasındaki duruş bozukluğunun önüne geçebilmektedir.

Visco Yatak

Visco yatak ısı ile şekil verilen süngerden üretilen bir yatak çeşidi olarak yerini alır. Bu malzeme ile yatağa gereken esneklik özelliği kazandırılır. Önemli nokta kullanılan visco malzemenin kalitesidir. Uzun ömürlü kullanım adına yatak seçimi yaparken kilo, uyku sırasındaki hareketlilik ve mevcutta varsa sağlık sorunları gibi kişisel özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Visco yataklar oldukça rahat olsa da herkes için aynı konforu sunamayabilir. Dolayısıyla satın almadan önce iyice emin olmakta yarar vardır.

Visco yataklara alternatif olarak yarı visco veya lateks yatak üzerine visco sünger eklenerek de seçenek oluşturulabilir. Ancak genellikle visco, yatağın en üstüne gelecek şekilde kullanılır. Bu nedenle yatak vücudun şeklini alabilmektedir. Bununla birlikte taşıdıkları antibakteriyel özellikle de bakteri, küf veya mantar gibi oluşumların önüne de geçer. Bu yataklarda yay bulunmaması rahat bir uyku için idealdir. Özellikle ağrıları olanların deneyeceği türden bir yatak çeşididir.

Ortopedik Yatak

Ortopedik yatak, yatak çeşitleri içinde en sağlıklı olan çeşittir. Yarı ortopedik veya tam ortopedik olarak ikiye ayrılan bu kategoride kişisel özelliklere en uygun olan yatak türü seçilerek olabildiğince ağrısız, konforlu ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşanabilir. Çünkü kullanılan yatağın kaliteli bir uykuya elverişli olması demek hem fiziki hem de mental sağlığın korunması demektir. Ortopedik yataklarla ilgili tüm detayları bir önceki blog yazısında bulabilirsin. Unutma, yatak seçimi sırasında sağlığını ve uyku kaliteni mutlaka düşünmelisin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.