KARGO BEDAVA & KAPIDA ÖDEME FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kitaplık Seçimi Nasıl Olmalıdır?

02-12-2020 12:42
Kitaplık Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Kitaplık seçimi yapılırken mekâna uygun olması, kitaplığın ölçüleri, raf derinliği ve yeterli depolama alanı tanıması gibi göz önünde bulundurulması gereken kriterler vardır. Oturma odasında veya evin çalışma alanı olarak kullanılan kısımlarında özellikle kullanışlılığı arttıracak türden kitaplık seçimi için işte bilmen gerekenler... 

Kitaplık seçimi yaparken mekâna dikkat!

Kitaplık alırken veya tasarlatırken hangi mekânda kullanacağını belirlemelisin. Örneğin salonda bir kitaplığa ihtiyacın varsa veya yeterli alana orada sahipsen oturma grubuna uygun bir mobilya tercihin olmalı. Seçtiğin malzemenin hem dayanıklı hem de diğer eşyalarla uyumu önemli. Eğer kitaplık seçimini odan için yapıyorsan yatağın ile benzer tarzda bir ürün tercihine özen göstermende yarar var. Çalışma masanla kitaplığının birbirine uzak olmamasıyla ise kullanım rahatlığı elde edersin.

Kitaplık ölçüleri nasıl olmalı? 

Kitaplığı nerede kullanacağını belirlediysen ölçü almaya başlayabilirsin. Evde mobilya ölçüsünün nasıl alınacağını buradan öğrenebilirsin. Örneğin köşe alanı için L şeklindeki tasarımlar idealdir. Bir duvarın tamamen boş durumdaysa tamamını kaplayacak genişlikte ve yükseklikte kitaplıklar, sunduğu depolama alanının fazla olmasının yanı sıra göz de doldurmaktadır. Dikkat etmen gereken nokta seçtiğin alana tam uyacak şekilde kitaplık tercih etmendir. Boş alanları ne kadar değerlendirirsen o kadar fazla rafa yer açmış olursun. 

Raf yüksekliğinde her kitabı düşün

Raf yüksekliği çoğunlukla tüm raflar eşit olacak şekilde ayarlanır. Bu nedenle bazı kitaplar sığmadığı için ya başka bir alanda muhafaza edilir ya da kitaplığın en üstüne istiflenir. Kullanışlılık açısından pek de konforlu olmadığı ortada olan bu durumun çözümü basit. Bazı rafları veya bir sıra boyunca yer alan tüm bölümleri diğerlerinden daha yüksek ve mümkünse geniş tutacak biçimde tercih etmelisin. Örneğin en uzun kitabın ölçüsünü alarak buna uygun raf yüksekliği seçebilirsin.

Kitaplık malzemesi nasıl seçilir? 

Doğal ahşap, kitaplık malzemesi tercihinde çokça kullanılır. Ahşap uzun yıllar dayanması ve oldukça uyumlu bir görünüme sahip olmasıyla dekorasyonda vazgeçilmez malzemeler arasında yerini alır. Dayanıklılık söz konusu olduğunda MDF de öne çıkan bir malzemedir. MDF malzeme kalitesi olarak hem ideal hem de üretimi kolaydır. Dayanıksız malzemeden üretilen ürünlerde zaman içerisinde raflardaki yükten kaynaklı meydana gelen esneme sorunu kaliteli malzemenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Dolayısıyla alacağın her mobilyada dikkat etmen gereken ilk kriterin malzeme kalitesi olduğunu unutmamalısın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.